Pro & anti Israël activisten eens over H&M boycot

Terwijl pro-Palestijnse activisten enige tijd geleden in de Brusselse Nieuwstraat de drie H&M winkels introkken luidkeels schreeuwend de zaak te boycotten, krijgen ze nu steun uit onverwachte hoek. De reden voor de H&M boycot actie kwam er omdat de kledinggigant vestigingen in Israël opende.

Een groep jonge Israëli’s heeft vorige week in Israël een gelijkaardige actie ondernomen om de Israëlische kopers te overtuigen zeker geen kleren te kopen bij H&M. De reden voor hun actie, waarbij ze pamfletjes uitdeelden en “koop-hier-geen-kleding” stickers in de pashokjes ophingen:  want de kleding die ze aanbieden wordt gemaakt in Turkije. En door ze te kopen steun je de anti-israëlische terreur”.

Toen de bewakingsagenten van de winkel de actie in de gaten kreeg werden de jongelui aan de deur gezet. Toen iemand opmerkte dat een kledingstuk wel in een Turks confectiebedrijf gemaakt wordt maar dat de stoffen mischien uit Bangladesh komen zei Orion, een student die het initiatief nam: “Dat maakt voor ons geen verschil, wij steunen onze marine en daar is geen enkele reden te bedenken waarom we nog langer kleren zou kopen van een land dat de terreur tegen ons financiert”.

Het kan verkeren en het is ongetwijfeld een unicum dat de organisaties die oproepen tegen Israël voor één keer op dezelfde golflengte zitten met pro Israëlische actiegroepen, zij het knarsetandend.