V&H op zondag: Israël – Palestina, ginder en hier.

Zondag van 11 tot 12 op Gunktv (via Telenet Digital televisie, live online te bekijken, of later via Gunk TV’s Youtube kanaal)

“Het Israëlisch Palestijns conflict zindert na tot in Vlaanderen, het antisemitisme stijgt in Antwerpen, de tegenstellingen tussen Joden en Arabieren worden groter. Arabieren en Moslims reageren versus Israël en de Joodse Gemeenschap en omgekeerd. Israël bouwt een muur en blokkeert Gaza. Hamas vecht terug. En waar staan wij in Vlaanderen? Begrijpt u de strijd? Het conflict? Voor wie kiest u; Israël of Palestina? Is vrede in het Midden-Oosten mogelijk? Hoe denken Vlaamse allochtonen over het conflict? Een ver van mijn bed show of toch dichtbij? Een religieuze strijd of gaat het over land en water?

Nu zondag ondernemen Verstrepen & Hermans vanaf 11 uur een poging tot vredesgesprekken. In de studio Ludo De Brabander (Vlaams Palestina Komitee/Vrede vzw),  Michael Freilich (Joods Actueel) en Peter Velle (Vlaams comité voor ex-moslims). We luisterden ook naar de Vlaamse allochtone meningen na het middaggebed van de moslims in Antwerpen en namen de temperatuur in de Antwerpse Joodse wijk.”

bron: jurgenverstrepen.be