Nederland: tentoonstelling ‘Thuis in Israël’

“In Israël ben ik thuis”. Dat vinden alle zeven hoofdpersonen in de Zomertentoonstelling van Christenen voor Israël Nederland. En dat is wat je ook als bezoeker merkt als je in Israël bent. In Israël kom je thuis. Omdat het een ongelooflijk boeiend en mooi land is. Omdat het Bijbels land is. Omdat Israël de plaats is waarop alle ogen gericht zijn en waar wereldgeschiedenis geschreven wordt. In de tentoonstelling ‘Thuis in Israël’ word je meegenomen op een boeiende reis door dit land. Je maakt kennis met zeven unieke mensen die jou helpen het land en het volk voor altijd lief te hebben.

Voor jong en oud is deze tentoonstelling zeer de moeite waard. We nemen je mee door Israël langs zeven thema’s. Door de tentoonstelling laten zeven mensen jou in korte films kennismaken met de Israëlische samenleving van vandaag. Je leert over de terreurdreiging of de Joodse feesten, over het bruisende leven in Tel Aviv of de prachtige rustige Negev-woestijn. Naast de films waar je onze hoofdpersonages kunt volgen in hun dagelijkse leven, vind je in de tentoonstelling veel achtergrondinformatie, interactieve opdrachten voor kinderen, prachtige foto’s, kunstwerken en voorwerpen. Voor iedereen is er veel te beleven.
Voorop staat: Israël is het Bijbelse thuisland. Alle informatie die u te zien krijgt, vindt dan ook zijn grondslag in Gods Woord.

Alvast een tipje van de sluier…

.

.

Advertentie

.
.

Abraham en Hannah Yakin vertellen over ‘hun’ stad Jeruzalem.

Shanni Sagee woont in Tel Aviv en is gek op: muziek!

Kinderarts Elisheva vertelt over de raketaanvallen vanuit de Gazastrook

Rabbijn David Brodman leert elke dag aan veel Joodse kinderen uit de Thora.

Moshe Fintzy bewaakt Israels grenzen

Arthur du Mosch uit Nederland is al vele jaren gids in de Negev-woestijn in Israël.

Advertentie

David Mulla verhuisde 25 jaar geleden van Ethiopië naar Jeruzalem

Praktische info

Wanneer?
De tentoonstelling is geopend van 1 juni tot en met 31 augustus op alle dagen behalve op zondag, van 10 tot 15.30 uur. Iedereen is welkom. Toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Na afloop krijgen alle bezoekers een kleine attentie.

Waar?
in het Israël-centrum te Nijkerk, Patroonstraat 1 (A28 afrit richting Nijkerk, eerste verkeerslicht rechts).

Wilt u met een groep de tentoonstelling bezoeken? Klik dan hier

Voor de opening van de tentoonstelling op 1 juni klik hier