Nederland. Hakenkruis gekrast op portret ‘Anne Frank van Tilburg’

Op het portret van Helga Deen is een hakenkruis gekrast. Deen woonde met haar ouders en broer in Tilburg in de jaren ’40. Het voor de oorlog uit Duitsland gevluchte gezin werd via Kamp Vught afgevoerd naar Sobibor. In Vught hield Helga Deen een dagboek bij dat na haar deportatie het kamp uit werd gesmokkeld. Het dagboek is in 2007 uitgegeven.

Buurtbewoners van de Helga Deentuin in de Willem II straat in Tilburg ontdekten de schending. Zij tonen zich geschokt en hebben dat met het leggen van bloemen bij de afbeelding van Helga Deen tot uitdrukking willen brengen.

Bij de gemeente Tilburg kwam vrijdag de melding binnen van het gepleegde vandalisme. “Wij gaan dit meteen zo snel mogelijk herstellen. Niemand zou dit moeten zien,” aldus een woordvoerder van de gemeente Tilburg tegenover het Brabants Dagblad.