Rabbijn Lau gastspreker op Shomre Hadas fundraising diner

Rabbijn Lau

De Joodse gemeente Shomre Hadas houdt op zondag 24 oktober een fundraisingavond in het Antwerpse Romi Goldmuntz centrum. Gastspreker is de eminente rabbijn Yisrael Lau, opperrabbijn van Tel Aviv en voorzitter van het Yad Vashem museum in Jeruzalem. De aanwezigen zullen onder andere een exemplaar krijgen van zijn boek Loelek.

Volgens directeur Wenger is dit de eerste keer in de geschiedenis dat de Shomre Hadas een fundraisingdiner organiseert. “De situatie is inderdaad niet gemakkelijk, daarom dat wij ook deze stap hebben genomen om via creatieve manieren de mensen te stimuleren om onze instelling te helpen”.

Het diner wordt verzorgd door de koosjere traiteur Sam. De aanwezigen zullen leerlingen van de Tachkemonischool aan het werk horen, ditmaal in een unieke samenwerking met voorzanger Muller en zijn koor. Naast leden van de gemeente worden ook verschillende personaliteiten verwacht, o.a. gouverneur van Antwerpen Berx, schepen Heylen, ambassadeur van Israël Samash en VS ambassadeur Gutman, consistorievoorzitter Klener hebben hun aanwezigheid bevestigd.