Video: Joodse artiest Y-Love maakt koosjere hip hop


Yitz “Y-Love” Jordan is een internationaal erkend muzikant die het podium deelde met Matisyahu, geinterviewd werd door Conan O’Brien en in de pers omschreven wordt als een “mystieke zanger”. Het wordt duidelijk dat Y-Love op weg is naar wereldfaam in de hiphopscène en dat er hem veel waard is om een positief beeld van het Joodse volk neer te zetten.

Zelf omschrijft Yitz Joodse muziek, ook zijn eigen songs, als muziek die gemaakt is door Joden en die voor hem een communicatiemiddel is om Joodse concepten over te brengen voor zijn Joodse zielsverwanten. “Of dat nu hip-hop, dance hall, salsa, meringue, country of wat dan ook is dat doet er niet toe het gaat om de inhoud van de muziek en ik hoop dat op een dag de religieuze wereld dat ook in de gaten krijgt” aldus Yitz Jordan