Jonge kinderen gezocht voor rol in speelfilm over WOII

Oorlogswinter was een eerdere productie van dezelfde filmmaker

Joods Actueel kreeg volgende vraag binnen voor onze lezers:

“Voor de nieuwe speelfilm SÜSKIND (van de makers van Tirza, Oorlogswinter en Zwartboek) zijn wij voor verschillende rollen op zoek naar joodse kinderen tussen de 5 en 11 jaar. De regie is in handen van Rudolf van den Berg (Tirza).

De film gaat over het waargebeurde verhaal van Walter Süskind, een belangrijke medewerker van de Joodse Raad. Om mensen te onttrekken aan de transporten naar Westerbork speelde hij in 1942/1943 een geraffineerd dubbelspel met de Joodse Raad en de SS. De film benadrukt de tot dusverre onderschatte rol die Joden in het verzet hebben gespeeld.

Doordat vrijwel niemand op de hoogte was van Süskinds verzetswerk was hij in de ogen van veel Joodse medeburgers een collaborateur. Pas na de oorlog werd duidelijk welke heroïsche rol Walter Süskind heeft gespeeld. Tweeduizend mensenlevens heeft hij gered, onder wie twaalfhonderd kinderen, die hij uit de Hollandsche Schouwburg wist weg te smokkelen naar onderduikadressen.

De twee belangrijkste kinderpersonages zijn Simon (tussen de 5 en 8 jaar) en zijn zus Roosje (tussen de 8 en 11 jaar). Zij zijn beide getuigen van hoe hun ouders weggevoerd worden. Echter weten Simon en Roosje te ontsnappen. Na enige tijd zwervend in de bezette stad te overleven worden ze toch opgepakt en komen ze terecht in de crèche van de Hollandsche Schouwburg.

Advertentie

Door een door Süskind geregisseerd ontsnappingsplan worden ze samen met een aantal andere kinderen weg gesmokkeld naar een onderduikadres. Uiteindelijk overleven ze de oorlog dankzij Walter Süskind. Naast Simon en Roosje zijn er nog een groot aantal kinderbijrollen in de film, waaronder het dochtertje van Süskind (rond de 4 jaar) en de kinderen die samen met Simon ontsnappen uit de crèche.

Dus in het kort zijn we opzoek naar:

–      Voor de rol van Simon een jongen tussen de 5 en 8 jaar.

–      Voor de rol van Roosje een meisje tussen de 8 en 11 jr

–      Voor de rol van Yvonne (dochter Suksind) een meisje rond de 4 jaar.

Ken jij kinderen die hier voor in aanmerking komen en die het leuk zouden vinden om auditie te doen? Stuur dan snel een mailtje met de naam, leeftijd, contactgegevens en een foto naar tsilla@kemnacasting.nl

Als je nog vragen hebt kun je altijd bellen of mailen. Bij voorbaat dank, wij kunnen niet wachten om al die nieuwe talenten te ontmoeten!

Advertentie

Met vriendelijke groet,

Tsilla Voet
Kemna Casting

Willem de Zwijgerlaan 17-19
1056 JD Amsterdam
+31 20-6249186

www.kemnacasting.nl