Mossad zet gier in om Arabische landen vanuit hoogte te bespioneren

Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv maken zich deze dagen ernstig zorgen om het lot van een vale gier die volgens bronnen in Saudi-Arabië zou zijn ontmaskerd als spion van de Israëlische geheime dienst Mossad. Zo bericht de Nederlandse Telegraaf. Het dier zou zijn “opgepakt” bij een stad in Saudi-Arabië, zo meldde zelfd de Britse omroep BBC.

“De onderzoekers hadden de gier voorzien van een gps-zender, waardoor zijn migratiebewegingen te volgen waren voor een langlopend wetenschappelijk project. Op de zender stonden de woorden Tel Aviv University. In Saudische kranten en op internetfora wemelt het inmiddels van de complottheorieën. De gier, die een spanwijdte van maximaal 2,65 meter heeft en die kan vliegen op hoogten tot 11 kilometer, zou voor de Mossad ideaal zijn bij het verzamelen van informatie”, aldus nog De Telegraaf.