Dodelijke haai “het werk van de Mossad”

De Concentra groep (Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg) bericht vandaag op hun website dat de dodelijke haai-aanval in Egypte wel eens het werk kan zijn van de Israëlische veiligheidsdienst de Mossad. Meer nog, er wordt verwezen naar een artikel van de Jerusalem Post die deze bewering zou maken.

Niets is minder waar natuurlijk. De Jerusalem Post en andere Israëlische media meldden namelijk dat Egyptische autoriteiten dit belachelijke gerucht hebben gelanceerd.

Bij Het Laatste Nieuws kunnen ze gelukkig wel nog Engels lezen want daar is het bericht wel correct weergeven: “Spionnen van Mossad hebben de haai in Egyptische wateren gezet, luidt de aanklacht van Egyptische regeringsbronnen.”

Op de websites van Concentra wordt dit: “De Jerusalem Post oppert dat de aanvallen mogelijk deel uitmaken van een strategie van de Mossad om de toeristische sector in Egypte schade toe te brengen.”

Advertentie

Journalistiek blunder of opzettelijk bericht, wie zal het zeggen? En kunnen we morgen in de krant volgende kop verwachten?Joodse haai wilde eigenlijk Palestijn oppeuzelen”.


[update: Het bewust artikel zou worden rechtgezet, aldus de redactie van GVA aan Joods Actueel, dat is nu gebeurd op de GVA website en mogelijk later ook bij HBVL]