Lezersreactie aan Joods Actueel

Ik stuur jullie deze mail, omdat ik een ongepaste reactie had gelezen en hierp wil reageren:

Ik citeer: “Het klopt dat een deel van deze Chassidim op zichzelf leven. Wij hebben dit trouwens ook al verschillende keren aangeklaagd. Maar deze mensen belanden niet in de criminaliteit, gebruiken of verhandelen geen drugs en helpen mee de economie draaiende te houden. Zij zorgen voor geen enkele overlast en hun aantal is onbeduidend klein.”

Als Marokkaanse moslima voel ik mij beledigd, want deze alinea kwam over alsof jullie allochtonen stigmatiseren.

Natuurlijk zal ik het niet ontkennen dat er veel allochtonen voor overlast zorgen, dit zorgt absoluut voor ergernis bij de geïntegreerde moslims. Ze geven de islam een slecht beeld bij de buitenstaanders. Ik betreur ook absoluut de aanvallen t.o.v. joden op straat. Ik kan jullie garanderen dat dit ons thuis nooit werd aangeleerd om andersgelovigen aan te vallen. En dat er ook allochtonen zijn die de economie draaiende houden, die braafjes gaan studeren en anderen geen last bezorgen.

Ik vind het ook heel spijtig dat de relatie tussen moslims en joden verzuurd is, want ik lees veel over de geschiedenis van de Marokkaanse joden in Marokko. Daar kan ik afleiden dat de moslims en joden in Marokko zeer vreedzaam leefden en respect hadden voor elkaar, dit krijg ik ook te horen door de ouderen in mijn familie. De islam en het jodendom heeft ook zoveel gemeen met elkaar.

Advertentie

Ik ben nu ook een boek aant lezen over een getuigenis over de holocaust. Dit grijpt mij echt aan. Daarom ben ik als Marokkaanse trots op Marokko, omdat zij de meeste joden bescherming aanboden. And last but not least, hoop ik dat er ooit vrede komt tussen de Joden en de Palestijnen.

Mvg

Fatiha E.
naam en email adres bekand bij de redactie