Onbekende informatie over Anne Frank gezocht

“Ik wil graag een oproep plaatsen op uw site om zo in contact te komen met mensen die Anne Frank hebben gekend” laat R.W. Janssen uit Nederland aan onze redactie per email weten Hij doet dat naar eigen zeggen omdat hij een boek schrijft over Anne Frank als vervolg op zijn eerder gepubliceerde fotoboek over dit onderwerp.

Hieronder kan u het vervolg van zijn email lezen:

“Mogelijk leidt een en ander tot een biografie; misschien een te ambitieus plan. Aan de andere kant valt er op biografieën die er over Anne Frank zijn verschenen – zoals die van Carol Anne Lee- wel wat op aan te merken qua structuur en opzet. Ook zijn er tegenstrijdigheden in de berichtgeving over Anne Frank.

Ik wil in mijn boek nieuwe/gecorrigeerde informatie over Anne Frank plaatsen, ook van mensen die Anne Frank hebben gekend en nog niet zo aan het woord zijn geweest in de bestaande literatuur over Anne Frank. Mogelijk dat er nog niet gepubliceerd bronnenmateriaal over Anne Frank bestaat. Tijdens mijn wandeltocht door De Rivierenbuurt (Amsterdam) kwam ik bij de Synagoge aan de Lekstraat een echtpaar tegen die Anne Frank hebben gezien. Die meneer was evenzo oud als Anne Frank zou zijn. Ik heb toen helaas verzuimd hun contactgegevens te noteren. Maar dat zijn wel mensen die mogelijk nog interessante wetenswaardigheden over Anne Frank weten. Het gaat hierbij ook om kleine details, die misschien op het eerste gezicht niet belangrijk lijken. Zoals de kleur van haar schoenen. Anne Frank schrijft in haar dagboek dat zij de synagoge bezocht. Maar niemand weet welke synagoge ze in Amsterdam bezocht.
Ook schaatste Anne Frank veel. Maar niemand weet echter of zij ook schaatste op de grachten in het centrum van Amsterdam”.

Wie denkt over informatie of nuttige tips te beschikken kan R.W. Jansens contacteren per email op info@rwj@rwj-publishing.com

Advertentie