Happy Days voorstellingen eind januari in Antwerpen

Happy Days is de naam van een voorstelling van Men’s Voices gebaseerd op het leven en de muziek van de legendarische Joodse musicus arrangeur en zanger Harry Frommermann. Het bijwonen van deze voorstelling, die eind deze maand naar Antwerpen komt,  is een unieke gelegenheid om op een schitterende manier met het muzikale genie van Frommermann in aanraking te komen. Harry Frommermann was de oprichter en bezieler van de Comedian Harmonists een populaire Duitse muziekgroep uit de jaren dertig.

Bij de opkomst van het naziregime werden de Joodse leden van de groep verplicht om hun muzikale activiteiten stop te zetten, maar daarmee verloor de groep, die ongemeen geliefd was bij het grote publiek in gans Europa ook alle slagkracht en zonder Frommermann was niets meer hetzelfde. De nazi’s konden evenwel niet verhinderen dat Frommermann een schitterend oeuvre naliet dat tot op de dag van vandaag mensen blijft beroeren. Door deze ongmeen talentrijke joodse artiesten van het podium te verbannen verloor de populaire Duitse muziek aantoonbaar zijn internationale betekenis voor decennia. Ook Joodse componisten in het klassieke genre was een zelfde lot beschoren.


fragment uit The Comedian Harmonists met Frommermann’s arrangement van Creole Lovecall van Duke Ellington

Over gans de wereld zijn er immers vokale groepen en artiesten die Frommermans muziek ten gehore brengen maar Men’s Voices (Joods Actueel hoorde de groep eerder aan het werk in het cultureel centrum van Aalst) doet dat op een bijzondere professionele en aangrijpende manier. Hun programma voert u terug naar de tragiek van het naziregime, daarvoor staan de schitterende monologen die acteur Dirk Lavrysen neerzet garant. Voor de digitale scenografie tekent Harry Deneve.

Men’s Voices heeft deze bezetting: Marc Meersman, Marcel De Ridder, Henk Gunneman, Frank François, Dirk Vermeir, Johan Feyen & Dirk Lavrysen

Advertentie

In  de flyer van deze productie lazen we:

De groep Men’s Voices brengt u met “Happy Days” een schitterend muzikaal theaterprogramma. Samen met acteur Dirk Lavrysen brengen zij het levensverhaal van de Comedian Harmonists opnieuw tot leven! In de jaren ‘30 veroverde deze mannengroep de wereld. Zij waren de “Beatles van de jaren „30”, en over hun leven werden documentaires gemaakt en zelfs een langspeelfilm. Door de komst van de Nazi’s moet de groep, waarvan 3 leden van Joodse afkomst zijn, vluchten. Het sprookje spat uiteen. Een paar mannen reist naar Amerika, waar ze in contact komen met dé grote sterren en groepen van die tijd… Laat u verleiden door de muziek uit de jaren 30 – jaren 60 en door een adembenemend verhaal!

Practische informatie
Theater aan de Stroom Blancefloerlaan 181 2050 Antwerpen
op vrijdag 28 januari – zaterdag 29 januari telkens om 20.30 uur
en op zondag 30 januari om 15.00 uur

Tickets 14 Euro –  reserveren  via  www.onti.be of bellen naar 070 223330