Groen! kamerlid Vanhecke vreest dat Mossad Belgische politie bespionneert

Groen!-Kamerlid Stefaan Van Hecke maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat de Israëlische geheime diensten meeluisteren wanneer onze politie telefoongesprekken van criminelen aftapt. De vrees komt er omdat de afluistersoftware gemaakt wordt door Nice, een bedrijf dat nauwe banden zou onderhouden met de Mossad, de Israëlische veiligheidsdienst.

Lezers van HLN.be vinden het in ieder geval belachelijk. Enkele van de reacties op de website:

– Dan weet de mossad meteen waar een volgend Politie feestje is!!!
– Die van Groen! zouden zich beter bezighouden met de GMO-vervuiling, het zoeken naar ECHTE duurzame alternatieve energie, en als ze dan toch maatschappelijke problemen willen aanpakken, problemen waar de burger dagelijks mee geconfronteerd wordt: profitariaat en criminaliteit… Get real, groene bende idioten!
-Wat mij verbijsterd is de aanname van dit artikel: De apparatuur komt van een Israëlische fabrikant, dus kan Israël dit afluisteren. Was de bezorgdheid dezelfde geweest al dit een Nederlandse, een Duitse of Russisch fabrikant was geweest ? . Waarschijnlijk niet. De grondslag hiervan is een het gevoel dat “de Joden zullen samenspannen om de wereld te veroveren”. Ook teruggevonden in vele antisemitische geschiften.
– Van de Mossad kan je alles verwachten, om te beginnen dat ze zeer bekwaam en inventief zijn, denk maar aan de bevrijding in Entebbe. En dank zij hen, zijn er hier waarschijnlijk nog geen aanslagen gebeurd. Van de groene meelopers hebben we niets te verwachten.
– Ik ben eerder bang voor GROEN? die denkt dat zijn vriendjes goed zijn voor deze wereld dan dat den Israeliet ons tijdig waarschuwt dat er één van die vriendjes komt toeren uithalen. Laat die dus maar rustig meeluisteren, voel ik me alvast veiliger.

Lees de rest hier.