Machsike Hadas huldigt nieuwe opperrabbijn officieel in + fotoreportage

Klik voor groter beeld

 

Nadat enkele maanden geleden rabbijn Aron Schiff, Shlita, verkozen werd tot nieuwe operrabbijn van de orthodox-Joodse gemeente, Machsike Hadas, gebeurde de officiële inhuldiging op zondag 3 april in Antwerpen. Duizenden toeschouwers waren aanwezig in de grote synagoge aan de Oostenstraat. Tijdens de ceremonie sprak rabbijn Sternbuch, Shlita, warme woorden toe voor zijn opvolger. De nieuwe opperrabbijn hield een rede van een uur.

Met de luisterrijke inhuldiging van rabbijn Aron Schiff, Shlita, tot opperrabbijn van Machsike Hadas treedt deze gemeente toe tot een nieuw tijdperk. Met rabbijn Schiff hebben de leden van Machsike Hadas eindelijk weer een mentor, een grote geleerde, een rabbijn met een duidelijke visie op de noden van het hedendaagse Orthodoxe Jodendom.

Directrice van Joods Actueel Terry Davids: “Alom bekend om zijn eruditie, liefde voor de medemens en verdraagzaamheid, zal de nieuwe Opperrabbijn zonder enige twijfel slagen in zijn functie. Rav Schiff wordt door allen die hem kennen geprezen voor zijn tolerantie en bereidheid tot dialoog. Wij wensen hem en zijn familie van harte Mazzel Tov.”

Fotoreportage:

Foto’s: Machsike Hadas/ Daniel Benjamin en Moishe Pelz

Advertentie