Google verwijdert anti-joodse info op Google Maps

Bericht over de grote synagoge van Brussel (nu verwijderd)

Google Maps is zonder enige twijfel een handig hulpmiddel bij het opzoeken van een adres en zeker om vervolgens je route te bekijken. De vraag is echter wie bepaalde teksten van gebruikers bij Google Maps nakijkt. Een adres opzoeken is immers lang niet de enige functie die deze druk bezochte internettoepassing biedt. Gebruikers kunnen bij zelf elke locatie niet alleen foto’s van de omgeving uploaden maar ook een beschrijving van het gebouw of de locatie toevoegen. Die beschrijving verschijnt dan voor alle andere bezoekers waar ook ter wereld  in een klein venstertje als je met de muisaanwijzer over de kaart beweegt.

De Grote Synagoge in Brussel wordt met een klein davidssterretje  aangeduid maar daarbij verschijnt de volgende tekst:  Grote Synagoge van Brussel.  Hier worden alle beslissingen genomen op politiek, economisch en financieel vlak voor België. Vooraleer een beslissing genomen wordt in de Wetstraat…

Joods Actueel vroeg Google België om een reactie, woordvoerdster Anoek Eckhardt legde uit dat elke gebruiker informatie kan toevoegen, maar dat andere gebruikers dan ook de kans hebben om ongeschikte reacties te melden bij Google. Dat is bij deze gebeurd en het bericht werd verwijderd.