Britse Joodse Gemeenschap viert mee met William en Kate

Britse Joden staan bekend om hun patriottisme. Dat is nu, met het huwelijk in Londen van prins William en Kate Middelton, nog eens goed duidelijk geworden.

Alle Joodse verenigingen hebben hartelijke ‘mazzel tov’ groeten gestuurd naar het prinselijke paar en een heleboel feestjes met koosjere hapjes worden dezer dagen voorbereid. Verschillende grote synagogen hebben voor deze sabbat ook speciale toespraken voorbereid en een speciaal gebedsmoment voor de Koninklijke familie ingelast.

De Britse opperrabbijn Lord Sacks, die één van de 1900 genodigden is, zal het koninklijk paar een traditioneel Joodse geschenk overhandigen, namelijk een zilveren kandelaar. Hij doet dit “opdat er steeds licht moge schijnen ten huize William en Kate”, aldus de opperrabbijn. In totaal zullen er drie rabbijnen aanwezig zijn op het huwelijk.

Vorige maand werd al een joodse ‘ketuba’ overhandigd door de bekend joodse calligraaf, Michael Horton, en in Israël plannen geëmigreerde Joden een heuse ‘Sheva Brachot’ feest.

Advertentie

Hieronder een foto van de cover van de Joodse krant The Jewish News van dit weekeinde.