Osama Bin Laden gedood door Amerikaanse troepen in Pakistan

Bij de 9/11 aanslagen in New York verloren 3.000 mensen het leven onder hen ook 400 Joden. De dood van Osama bin Laden is dan ook vanzelfsprekend groot nieuws in alle Joodse gemeenschappen en in Israël. President Shimon Peres zei in een mededeling dat de wereld opgelucht kan ademhalen nu bekend is dat Bin Laden dood is.

De Amerikaanse president Obama maakte bekend dat Osama bin Laden zondag werd doodgeschoten tijdens een aanval in Pakistan. Naast Bin Laden zijn ook zijn zoon en drie leden van zijn zijn lijfwacht omgekomen. Obama zei verder dat de dood van Bin Laden niet het einde van de strijd tegen het terrorisme betekent. Hij bracht vervolgens de duizenden de slachtoffers in herinnering. Onmiddellijk nadat het nieuws bekend geraakt waren er vreugdeuitbarstingen in Amerikaanse steden en gingen de mensen de straat op om het heugelijke nieuws te vieren.

Israëlisch premier Netanyahu feliciteerde president Obama en zei dat het Israëlische volk deelt in de vreugde van de Amerikaanse volk na de liquidatie van Oama bin Laden . “Dit is een klinkende overwinning voor de gerechtigheid en voor de vrijheid en voor alle andere waarden die democratische landen gemeenschappelijk hebben”.

Minister van Buitenlandse Zaken Lieberman noemde het feit dat de dood van Bin Laden werd afgekondigd op de Holocaust Memorial Day veelbetekenend.