Steven Spielberg met Kuifje naar Brussel of toch niet

Op het internet duiken de eerste beelden uit de De Avonturen van Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn op. De film is een productie van de bekende regisseur Steven Spielberg die van Joodse afkomst is. De film zou in oktober dit jaar in première gaan. Spannende momenten voor alle Belgische Kuifjesfans breken aan, nu ook bekend geraakte dat de film eerst in Europa te zien is en pas maanden later in de VS. N

og spannender wordt het omdat slechts drie steden in de running zijn voor die Europese première en dat zijn Parijs, Londen en Brussel. In Brussel probeert men er alles aan te doen opdat de prent eerst naar België zou komen, zelfs het mogelijke verblijf van Spielberg en zijn entourage in het Brusselse Metropolehotel zou al geregeld zijn. Paramount en Sony zouden pas binnenkort de knoop doorhakken en laten weten welke stad de eerste vertoning op haar palmares mag schrijven.

Op het kabinet van Charles Picqué, de Brusselse minister-president, is men karig met informatie, omdat de onderhandelingen nog lopen. De woordvoerder van Picqué liet weten dat ze al een aantal aanbevelingen naar Spielberg gestuurd hebben, maar zei: “In economische termen gesproken maken we nauwelijks kans om het van Parijs te halen, doch we zetten alles op alles door de origine van Kuifje als Belgische stripfiguur flink in de verf te zetten”.