Paul Severs: terwijl ik Heil Hitler riep besefte ik al dat ik fout zat

De Vlaamse zanger Paul Severs bracht tijdens een optreden vorige week net voor hij zijn hit ‘Ik ben verliefd op jou’ in het Duits zou brengen, de Hitlergroet en riep ‘Heil Hitler‘ dat meldt het weekblad Story. Joods Actueel sprak met de zanger en we vroegen hem hoe dit nu mogelijk was?

“Er riep iemand vanuit het studentenpubliek Hitler, waarop ik zonder nadenken de hitlergroet bracht en Heil Hitler riep. Terwijl ik dat deed besefte ik al dat ik in de fout ging, ik voelde het ook trouwens aan de reactie van de studenten die het helemaal niet leuk vonden. Ik heb dan ook onmiddellijk gereageerd tegenover het publiek dat ik het als een grap bedoelde”.

“Achteraf bekeken is dat natuurlijk allesbehalve een geslaagde grap en ik heb me ook onmiddellijk verontschuldigd op de website van Story en ook op mijn facebookpagina. Ik ben er echt ziek van geweest want het was echt niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen.”

“Dat is trouwens iets dat ik altijd en overal probeer te vermijden, ik hou zelf helemaal niet van humor waarbij mensen of groepen geviseerd worden. Vandaag heb ik dan ook naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding getelefoneerd om te laten weten dat ik besef dat dit een brug te ver was. Daar waren ze eigenlijk tevreden dat ik dit zelf ook inzag” aldus Severs.

Advertentie

Daar sluiten wij ons bij aan want iedereen kan een flater begaan maar “groot zijn zij die hun fouten erkennen”