After Images, een collectieve expositie in het Brussels Joodse Museum

Met de nieuwe tentoonstelling After Images laat het Joods Museum van België de bezoekers kennismaken met hedendaagse Amerikaanse creaties aan de hand van een selectie van symbolische werken die voor het grootste deel afkomstig zijn uit Belgische privécollecties. After Images gaat op zoek naar de manier waarop de artiesten reageren op de overvloed van beelden en informatie die eigen is aan onze huidige beeldcultuur.

Doordat een beeld op ons netvlies gebrand staat, kunnen we ons alles wat zich voor onze ogen afspeelt, herinneren. Deze fysieke indruk wordt doorgetrokken in het verlangen om zich dit beeld eigen te maken, om het in te passen in een redenering, een bespiegeling. In die zin vindt het kijken plaats voor het beeld maar ook na het beeld, wanneer het beeld door ons heen is gegaan.

De tentoonstelling toont werk van: Uri Aran, John Baldessari, Walead Beshty, Carol Bove, Kerstin Brätsch, Tom Burr, Paul Chan, Liz Deschenes, Trisha Donnelly, Roe Ethridge, Nikolas Gambaroff, Wade Guyton, Rachel Harrison, Alex Hubbard, William E. Jones, Louise Lawler, Sherrie Levine, Sharon Lockhart, John Miller, Marlo Pascual, Jenny Perlin, William Pope.L, Seth Price, Gedi Sibony, Lorna Simpson, Josh Smith, Catherine Sullivan, Ryan Trecartin & Fitch, Oscar Tuazon, Kelley Walker, Christopher Williams en Christopher Wool.

Praktisch: After Images van 29 april tot 28 augustus in het Joods Museum van België, Miniemenstraat, 21 1000 Brussel, tel. 02 512 19 63, alle dagen open van 10.00u tot 17.00u. Toegang: €5 en €3 (kinderen, studenten en senioren). De eerste zondag van elke maand is de tentoonstelling gratis te bezoeken.

*EINDE