Vanavond 19u30, lezing over Israëls strategische uitdagingen

B’nai B’rith Antwerpen organiseert op donderdag 16 juni een lezing over de actuele veiligheidsproblematiek van Israël. Kolonel Uri Halperin zal een voordracht houden onder de titel “Israel’s Strategic Challenges”.

Kolonel Halperin is defensie- en militair attaché, geaccrediteerd bij de Benelux en tevens IDF vertegenwoordiger bij de NATO. Voorheen werkte de kolonel in Israël als veiligheidsadviseur onder eerste minister Netanyahu die hem bij zijn vertrek naar Europa uitgebreid prees.

Kolonel Halperin heeft meerdere publicaties op zijn naam staan, onder meer over zelfmoordterrorisme. Hij is een graag geziene spreker op conferenties die de veiligheidsproblematiek behandelen.

De Kolonel zal onder meer een algemeen overzicht geven van de actuele binnenlandse veiligheidssituatie in Israël. Ook zal hij ingaan op de grensproblemen, onlangs besliste Egypte de grens met Gaza open te stellen.

Er zal tevens duiding worden gegeven bij de gebeurtenissen in de buurlanden, meer bepaald de zogenaamde Arabische lente en er zal worden nagegaan hoe Israël hier kan of moet op reageren.

Advertentie

De lezing zal in het Engels gehouden worden. Wie de lezing in de grote zaal van de Romi Goldmunz Synagoge, op de eerste verdieping aan de Van Den Nestlei 2 te 2018 Antwerpen wil bijwonen, moet dit bevestigen op het secretariaat van B’nai B’rith: choem@telenet.be, tel. 0478 44 92 64. Na de lezing is een receptie voorzien. Datum en tijdstip lezing: 16 juni 2011 om 19u30