Joods Actueel publiceert e-mail van Dreamworks met Kuifje bekendmaking

Sony Pictures België reageert ietwat gepikeerd over het feit dat Joods Actueel ging lopen met de exclusieve bekendmaking omtrent de wereldpremière van de Kuifjefilm. Onze redactie maakte gisteren bekend dat de superproductie van de Joodse filmregisseur, Steven Spielberg, in Brussel in wereldpremière zal gaan. Er heerste een maandenlange strijd tussen Londen, Parijs en Brussel over wie met de eer mocht gaan lopen.

Aan de krant de Standaard verklaarde woordvoerdster van Sony Agnes Meyer: “‘Het enige wat vastligt op dit moment is de datum, de film gaat op 22 oktober in première en komt op 26 oktober in de zalen. Voor de rest liggen er nog verschillende pistes open en is er niks definitief. Mocht er duidelijkheid komen, dan maken wij dat meteen wereldkundig.”

Om die reden publiceren wij hier de e-mail van Dreamworks met de bevestiging van het grote nieuws:


Kroonprins niet in verlegenheid brengen

Onze redactie heeft ondertussen het Brusselse premièrenieuws overgemaakt aan het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat onze kroonprins niet in verlegenheid wordt gebracht tijdens een eventuele ontmoeting met regisseur Spielberg.  Want de Standaard vermeldt in hetzelfde artikel verder: “Ook Buitenlandse Zaken en het paleis zijn ingeschakeld om Dreamworks te overhalen om de wereldpremière aan Brussel te schenken. Prins Filip, die gisteren op handelsmissie naar de Verenigde Staten vertrok, zou in de loop van de volgende dagen een ontmoeting met Spielberg hebben.”

Advertentie

Fans blij
Willem De Graeve, de directeur  van het Belgische Stripmuseum in Brussel belde zelf onze redactie op en liet weten dat hij in de wolken is met het nieuws. “Deze première stelt Brussel als stripstad in de kijker en geeft zo een fantastische impuls aan de ganse Belgische stripscéne” aldus De Graeve.