Nederland: Tweede Kamer keurt verbodsvoorstel ritueel slachten goed

De Tweede Kamer in Nederland heeft het omstreden wetsvoorstel van de Partij van de Dieren om het ritueel slachten aan banden te leggen goedgekeurd. Maar een verbod is nog zeker enkele maanden of een jaartje zelf verwijderd.

De volgende stap is dat de Eerste Kamer, zeg maar de Senaat, zich daar nu over uitspreekt. De Eerste Kamer zal vooral naar de juridische aspecten van de zaak kijken, onder andere naar het advies van de Raad van State die een verbod ongrondwettelijk acht omdat het tegen de vrijheid van godsdienst indruist. Indien ook de Eerste Kamer voor het verbod is moet de regering het wetsvoorstel nog tekenen, ook hier bestaat de mogelijkheid dat de wet niet zal gestemd worden.

Het spreekt voor zich dat de Nederlandse Joden zwaar teleurgesteld zijn over de huidige gang van zaken (lees hier). Ook de Europese rabbijnenconferentie heeft in die zin al gereageerd.

Gisterenavond was mevrouw Bloeme Evers te gast op de Nederlandse televisie waar ze haar mening gaf over de huidige problematiek.

Deze kunt u bekijken door op volgende foto te klikken, u wordt dan doorverwezen, mevrouw Evers is te zien vanaf minuut 11:00

Advertentie