Flottielje ondanks luxe en weelde in Gaza. Geen interesse voor armoede, honger en terreur elders

Groen! parlementslid Luckas Vandertaelen neemt in een opniestuk in De Standaard (29/06) de huidige flottielje naar Gaza op de korrel en hekelt vooral de selectieve verontwaardigheid van de actievoerders. Enkele citaten:

“Vorige week vroegen Taliban-strijders aan een klein meisje van nauwelijks vijf jaar in het Afghaanse stadje Char Chino om een pakje aan soldaten te gaan afgeven. Het naïeve kind gehoorzaamde; zo hoort dat: kleine meisjes moeten luisteren naar bebaarde mannen. Toen ze in de buurt van de soldaten was, brachten de mannen de bom die in het pakje verborgen zat van op een afstand tot ontploffing. Geen soldaat werd gedood. Maar van het meisje bleef niets over.

Hoe jammer is het dat er geen wereldwijde verontwaardiging weerklinkt tegen de kindermoorden van de Taliban en andere religieuze gekken. Geen kreten van afschuw, geen verklaringen van westerse leiders. En geen flotilla van verontwaardigde rechtvaardigen heeft koers gezet naar Afghanistan.”

Dat het in Gaza goed, zelfs zeer goed gaat, dat gaat aan de flottieljevaarders en hun supporters blijkbaar voorbij. Hopelijk zulen ze toch twee keer nadenken na het bekijken van volgende video: