Vermiste orthodoxe jongen in New York vermoord teruggevonden (video)

De 9-jarige Leiby Kletzky die 2 dagen lang vermist was in New York werd enkele uren geleden vermoord teruggevonden. Volgens politiebronnen werd het lichaam gedumpt in een vuilnisbak. Twee dagen lang werd een enorme reddingsoperatie op het getouw gezet voor de jongen. De joodse gemeenschap in de V.S. en de rest van de wereld reageert geschokt op het nieuws.

Delen van het lichaam werden op twee verschillende locaties in Brooklyn (New York) aangetroffen. De politie arresteerde een man uit Kensington in verband met de afschuwelijke moord.

Lichaamsdelen werden vroeg in de ochtend aangetroffen in een koffer die in een container aan de Fourth Avenue werd gedumpt. Er werden later op de dag nog meer stoffelijke resten aangetroffen in het huis van de verdachte drie kilometer verder op. De politie is ervan overtuigd dat het om het lichaam van Leiby Kletzky gaat die vorige maandag verdween terwijl hij op weg was naar zijn ouders.

De politie heeft aan de hand van videobeelden de verdachte weten te traceren en na ondervraging vertelde hij de agenten waar hij de koffer had achter gelaten. Bij het doorzoeken van de woning van de vijfendertigjarige man vond de politie vervolgens nog stoffelijke resten van het jongetje.

Advertentie

Het was de eerste keer dat de negenjarige Leiby te voet van een vakantiekamp naar huis ging. Hij was de  enige zoon in het gezin Kletzky dat vier dochers telt. Parlementslid Dov Hikind die het nieuws bevestigde spreekt van een bijzonder brutale moord die de ganse bevolking van New York ongemeen diep schokt.

Zie onze eerdere berichtgeving hier.