Bosbrand nabij Holocaustmusuem in Jeruzalem ‘onder controle’

Berichten uit Israël stellen dat de verwoestende bosbranden in Jeruzalem onder controle zijn.
Ook het bekende Holocaustmusuem werd even bedreigd door de vuurzee. Yad Vashem bevat veel uniek historisch materiaal over de moord op circa 6 miljoen Europese Joden door de Duitse nazi’s. “De vlammen zijn nog niet bij Yad Vashem, maar er is veel rook hier”, zei een woordvoerster.

blusvliegtuigen in actie

Talrijke mensen zijn zondag ten zuidwesten van Jeruzalem geëvacueerd vanwege een grote bosbrand. De brandweer is met man en macht uitgerukt om het vuur te bestrijden.

De brand brak uit bij het dorp Ein Kerem in de omgeving van het Hadassah ziekenhuis. De bestrijders van de vuurzee hebben naar eigen zeggen het ziekenhuis afdoende beschermd. Wel gingen zeker tien auto’s op de parkeerplaats van het ziekenhuis in vlammen op.

Drie dorpen in de heuvels waar de bossen in brand staan, Aminadav, Even Sapir en Ora, werden volledig ontruimd. Het gaat om meer dan tweeduizend mensen. De politie heeft huis aan huis gecontroleerd of de woningen inderdaad zijn verlaten. Al 50.000 vierkante meter bos in verbrand, meldde de website van de krant Haaretz.