Netanyhahu’s boodschap voor de Ramadan – bewijs dat Israël niet in oorlog is met islam

Aan de vooravond van de Ramadan richtte premier Netanyahu van Israël zich tot de Israëlische moslims en de Arabische wereld. Hij deed dit met een videoboodschap die via YouTube werd verspreid.

De premier wenste hen alvast een goede Ramadan toe en sprak de hoop uit dat de Arabische lente in gans de regio democratie zouden brengen. De Israëlische moslims die vertrouwd zijn met democratie kunnen hierbij als baken dienen voor hun geloofsgenoten in de regio, een democratische Arabische wereld zou zeker vrede willen sluiten met Israël, aldus de eerste minister.

Hij maakte van de gelegenheid ook gebruik om president Mahmoud Abbas uit te nodigen aan de onderhandelingstafel, zonder voorafgaande voorwaarden.

Geen oorlog
Voor wie het niet weet, dergelijke boodschappen zijn al jaren de gewoonte in Israël. De videoboodschap is tevens het zoveelste bewijs dat de staat Israël NIET in oorlog is met de islam als religie.

Advertentie

Israël heeft een conflict met extremisten en terroristen. Om die reden wil Israël zich ook niet inlaten met de schare islamofobe partijen die in Europa opduiken. Het land is er zich goed van bewust dat de enige manier van samenleven kan gebeuren door vrede te sluiten met de honderden miljoenen moslims in het Midden-Oosten en niet door hen te vragen hun geloof af te zweren.