Koosjere faciliteiten en concert aan de Costa del Sol deze zomer

Clipje van de ‘Marcus Brothers’ die eveneens op het concert zullen performen deze zomer

Het belooft een hete zomer te worden aan de Spaanse Costa Del Sol. Niet alleen omwille van de temperatuur maar ook vanwege de verschillende activiteiten die Chabad Marbella op stapel heeft voor deze streek in het zuiden van Spanje. Omdat er elk jaar meer en meer Joodse toeristen naar deze regio trekken, heeft de lokale Chabad beweging, onder leiding van rabbijn Cheski Goldstein dit jaar de handen uit de mouwen gestoken om het de Joodse reiziger extra makkelijk te maken. Vooreerst opent er een grote koosjere superette met meer dan 1150 producten.

De winkel komt niet ver van Estepona en op slechts enkele kilometer van Marbella. “Alle koosjere producten die je maar nodig hebt tijdens je vakantie kan je bij ons vinden”, zegt de fiere rabbijn Goldstein tegen Joods Actueel. “Ook verkrijgbaar zijn vlees, vis en elk dag vers brood. Via de website kan tevens een order worden geplaatst en wie de site bezoekt, zal al snel merken dat de prijzen best meevallen, meer nog, in de meeste gevallen zijn de aangeboden producten zelfs iets goedkoper dan je ze bij ons in de koosjere winkel kan terugvinden.

Restaurant en hotel

Voor wie zich helemaal wil laten gaan, is er ook de optie om volledige koosjere maaltijden voor de sabbat te bestellen. Deze worden bereid door een aantal topchefs die heel de zomer aan de Costa del Sol aanwezig zullen zijn. Dezelfde chefs zullen gedurende de week het ontbijt verzorgen in het Estepona Crowne Plaza hotel, dat voor de gelegenheid helemaal koosjer zal zijn. En elke dag vanaf 11uur in de ochtend is er een ‘milchig’ (melkkost) restaurant waar je pizza, pasta en lasagne kan bestellen. Het restaurant zal zich bevinden in het hotel dat ook net tegenover de koosjere winkel zal liggen. De ideale uitstap dus en elke dag open tot 10u ’s avonds. Ook voor dagelijkse minjanim (gebedsdiensten) kan je hier aanwezig zijn.

Advertentie

Concert in stierenarena
Als klap op de vuurpijl komt er ook een megaconcert met een aantal van de bekendste namen in de chassidische popcultuur, waaronder zangers Chaim Yisroel, Lipa Schmelczer, de Marcus Brothers, gekend van hun jongste hit Ya’alili, en Chaim Dovid vergezeld van zijn acht man tellend orkest. Een waar muziekfestijn dat plaatsvindt in de grote stierengevechtenarena van Estepona. Deze unieke locatie kan tot 6000 toeschouwers verwelkomen en de organisatoren hebben er goede hoop in dat het concert massa’s volk zal aantrekken. Gescheiden zitplaatsen zijn beschikbaar evenals een babysit service.

Een publiciteitscampagne werd opgezet in vier talen (Engels, Hebreeuws, Spaans en Frans) in de Belgische, Britse, Franse, Spaanse en zelfs Marokkaans Joodse pers.
De burgemeester van Estepona is opgetogen en heeft als geste de stierenarena van zijn stad gratis ter beschikking gesteld voor de organisatoren. En de bedoeling is niet alleen om muziek te brengen,, maar om de mensen met elkaar te laten verbroederen. Voor het concert van start gaat, is er namelijk een barbecue voorzien met een tiental chefs.

In Antwerpen zijn tickets exclusief beschikbaar bij GROSZ CENTER aan de Jacob Jordaensstraat.

Meer info:
Website: chabadmarbella.com
Adres: Centro Comercial Costasol, Local 13, Estepona 29680
e-mail: ChabadMarbella@gmail.com
Telefoon: +34 951 778 698