Sir Paul McCartney woonde afgelopen weekend Jom Kipoer dienst bij

Wereldwijd wordt aandacht geschonken aan het huwelijk van ex-Beatle Paul McCartney. Hij trad voor de derde maal in het huwelijksbootje, ditmaal met Nancy Shevell, een Joods-Amerikaanse van 51 jaar oud is.

Minder geweten is dat hij de avond voor zijn huwelijk de Joodse diensten naar aanleiding van Jom Kipoer, de Joodse grote Verzoendag bijwoonde. In de Londense synagoge ontving de aanstaande bruid een speciale zegen naar aanleiding van haar op til zijnde huwelijk.

Het huwelijk werd op zondag tijdens een burgerlijke dienst bevestigd. Achteraf ging een kleine receptie door in de woning van MacCartney in Noord-Londen.

Ook de eerste vrouw van McCartney, Linda Eastman, was van Joodse afkomst. Zij overleed in 1998 aan borstkanker.