Gilad shalit eindelijk vrij na 1941 dagen in Gaza [nieuwe foto’s]


[update] Vanavond zal er een speciaal feest worden georganiseerd om de vrijlating te vieren. Locatie: Centre Ben Gurion, Radio Judaica/ Vleurgatsesteenweg 89 te 1050 Elsene
De ruildeal tussen Israël en Hamas is vandaag ingezet. De Israëlische soldaat Gilad Shalit is eindelijk vrij.

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft de Israëlische soldaat Gilad Shalit na een eenzame opsluiting van meer dan vijf jaar overgedragen aan de Egyptische veiligheidsdiensten die hem naar de grensovergang met Israël zullen brengen. Om tien uur werd officiëel bevestigd dat Shalit inderdaad als de ontvoerde soldaat in Egypte werd geïdentificeerd. De Egyptische openbare omroep heeft inmiddels een foto getoond waaruit blijkt dat Gilad Shalit in goede gezondheid verkeert.

Shalit komt via een grensovergang met Egypte naar huis omdat Israël geen relaties met de Hamasterroristen onderhoudt. Eerder op de dag was een aanvang gemaakt met de vrijlating van honderden Palestijnse gevangenen.

De jonge soldaat zal worden overgebracht naar de Tel Nov luchtmachtbasis waar hij na een medisch onderzoek zijn ouders zal ontmoeten. Zijn vader Noam Shalit spreekt van de gelukkigste dag in zijn leven. De buurt rond de woning van de Shalits is volledig afgezet om het gezin rust te gunnen en te voorkomen dat duizenden opgetogen Israëli’s in het dorp gaan feesten.

In onze volgende editie komen we uitgebreid terug op de vrijlating met achtergrondinformatie en commentaren.