ACOD topman bedreigt Joodse scholen omwille van stappen Israëlische regering

De algemeen secretaris van het ACOD (de onderwijsvakbond die deel uitmaakt van het socialistische A.B.V.V.) dreigt met acties tegen Joodse scholen in ons land vanwege de situatie in het Midden-Oosten, meer specifiek, vanwege de houding van de Israëlische regering.

Hugo Deckers, algemeen secretaris, stuurde volgende mail naar de redactie van Joods Actueel

Het Palestijnse volk heeft zich even geroerd. Een kleine minderheid vond dit niet kunnen. Gelukkig worden ze lid van UNESCO. Goed zo dacht ik, maar plots wordt er beslist om de nederzettingen uit te breiden.

Als dit de reactie is zal ik graag als vakbondsleider van ACOD de situatie van Joodse scholen in Antwerpen ook eens in de actualiteit brengen. Ik vrees dat jullie nog gaan schrikken.

Advertentie

Hugo Deckers,
Algemeen secretaris ACOD

De hoofdredactie van Joods Actueel reageert scherp:
“Dit is het zoveelste bewijs van het nieuwe anti-zionistische antisemitisme waarbij Joden in de rest van de wereld beschuldigd en bedreigd worden voor acties waar zij geen enkele vat op hebben.

Wij hebben het al vele malen gezegd maar zullen het bij deze herhalen: de Joden in ons land zijn Belgen, Vlamingen! Ze hebben geen enkele invloed op de situatie in het Midden-Oosten. Ze gaan er niet naar het leger, betalen er geen belastingen en kunnen er niet gaan stemmen. Ja, ze hebben een mening over het conflict, en net als iedereen staat het hen vrij om een mening te hebben over van alles en nog wat, of dat nu de militaire actie in Libië is, de eurocrisis of de situatie in het Midden-Oosten. We leven in een vrij land, mensen gaan afdreigen omwille van hun mening kan niet. Hen afdreigen omwille van hun religie (ze zijn Joden dus mee verantwoordelijk voor wat andere Joden doen) is zelfs strafbaar.

De reactie van Hugo Deckers is ronduit schandalig en getuigt van bitter weinig respect voor onze democratische waarden en weinig kennis van zaken over het verschil tussen een religie en een nationaliteit. Dat een dergelijk persoon het kan schoppen tot algemeen secretaris bij de ACOD is hemeltergend.”

Michael Freilich, hoofdredacteur
Terry Davids, algemeen directeur

Ook André Gantman, oud schepen personeelszaken van de Stad Antwerpen en auteur, is niet min voor Deckers.

“Voor zover nodig bewijst de attitude van dhr. Deckers, een topfiguur binnen de socialistische onderwijsvakbond dat de grens tussen antizionisme en antisemitisme atomisch dun is en uiteindelijk elkaar overlappen. Jaren geleden werd door de leiding van de ABVV, leden die sympathie toonden voor het Vlaams Blok(Vlaams belang) zonder veel poeha uit de vakbond verjaagd. Ik ben benieuwd of antisemieten op dezelfde kordate manier richting uitgang zullen worden verwezen.”

Advertentie

André Gantman
Oud Schepen Personeelszaken Stad Antwerpen
Jurist en auteur