Dubbelconcert Yom & Wang Li + Oy Division in Zuiderpershuis Zo 27 nov 2011

Twee optredens met Joodse muziekinvloeden heeft het Antwerpse cultuurcentrum Zuiderpershuis in petto voor zijn bezoekers op zondag 27 november. Met Yom haalt het cultuurcentrum de absolute “Koning van de Klezmerklarinet” in huis. Samen met Wang Li bijt hij de spits af om 16.00 uur en vanaf 20.00 uur kan u samen met de Klezmerband Oy Division een heus Jiddisch feestje beleven aan de Waalse Kaai nummer 14.

Yom en Wang Li

De Fransman Yom treedt volgaarne in de voetsporen van de excentrieke pionier van de Amerikaanse klezmer, Naftule Brandwein (1884-1963). Yom heeft echter ook een uitgebreid modern klankpalet binnen handbereik: van opzwepende beats en subtiele elektronische toetsen tot razendsnelle improvisaties op de klarinet. Tijdens deze ontmoeting vindt Yom zijn gelijke in de Chinese musicus Wang Li. Deze laatste voelt zich aangetrokken tot de verstilling en de mystiek van het oude China. De Chinese mondharp is Wang Li’s trouwe kompaan met een eigen stem. De karakters en instrumenten van Wang Li en Yom lijken mijlenver uit elkaar te liggen maar de twee voelen en vullen elkaar op meesterlijke wijze aan.

 20u – Oy Division

Advertentie

De hippe band Oy Division is ontstaan in Tel Aviv uit liefde voor de Oost-Europese joodse klanken. De band brengt een mix van instrumentale songs, dansmuziek voor huwelijken, volksliederen uit het Jiddisch theater en dit alles met de bevlogenheid en uitbundigheid van punks! Verwacht je aan een opzwepende show met spontane danspasjes in het publiek en enthousiaste ‘oy’-vreugdekreten. De bandleden hebben diverse muzikale achtergronden, van klassiek over filmmuziek tot de bekende Balkan Beat Box. Oy Division bestaat uit vijf leden op klarinet, viool, contrabas, accordeon en percussie.

Meer info vind je op de site van het Zuiderpershuis