Israëlische televisie op bezoek in Antwerpen


Schepen Ludo Van Campenhout wordt geïnterviewd in de diamantwijk

De Israëlische televisie was deze week op bezoek in Antwerpen waar ze een reportage maakten over de Joodse gemeenschap van de stad. De onderwerpen die aan bod kwamen waren de multicultrele samenleving, het probleem van antisemitisme en de economische situatie in de diamantwereld.

Naast onze hoofdredacteur werd ook schepen van diamant, Ludo Van Campenhout geïnterviewd. De Israëlische reportagemaakster was vooral gecharmeerd door de anekdote van de schepen die zijn vriendin in Israël ten huwelijk vroeg, en dat in het Hebreeuws deed.

De cameraploeg van de openbare omroep passeerde ook bij restaurant Hoffy’s en had een gesprek met Aaron Malinsky die samen met een imam en een priester deel uitmaakt van de interreligieuze trialoog. Ten slotte had de ploeg een interview met de burgemeester van de stad, Patrick Janssens.

Voordien bezocht de ploeg ook nog de Joodse gemeenschap van Brussel.

Advertentie

De reportage verschijnt tijdens de Engelstalige nieuwsuitzending op Kanaal 1 in Israël (Arutz Rishon) en zal tevens online te bezichtigen zijn binnen enkele weken. Joods Actueel houdt zijn lezers op de hoogte wanneer het eindresultaat online beschikbaar zal zijn.