Brussels meisje krijgt klappen omwille van Joodse afkomst

Het Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België stuurde volgende mededeling naar aanleiding van een raciaal gemotiveerde daad van agressie tegen een joods meisje in de hoofdstad. Het meisje werd aangevallen door enkele moslima’s.

Wij zij gechoqueerd door de antisemitische agressie waarvan Océane S., 13 jaar, op vrijdag 18 november in Neder-Over-Heembeek slachtoffer geweest is. Océane werd geslagen door 5 medeleerlingen van het ‘Athénée des Pagodes’ met de kreten ‘Hou je smoel, vuile jodin, en keer terug naar je land’.

Het CCJOB vraagt aan de gerechtelijke autoriteiten erop toe te zien dat een onderzoek zou ingesteld worden zonder uitstel en behoudt zich het recht voor zich burgerlijke partij te stellen in deze zaak.

Het CCJOB herhaalt zijn verzoek, gedaan aan de minister van Onderwijs, Mevrouw Madame Marie-Dominique Simonet, om een verplicht aangepast opvoedingsprogrammma in de scholen van de Franse Gemeenschap in te voeren teneinde dergelijke ontoelaatbare spanningen tussen gemeenschappen te voorkomen.

In dit communiqué maakt het CCJOB zich tot woordvoerder van het afgrijzen van de joodse gemeenschap tegenover de niet-aflatende antisemitische en antizionistische aanvallen. Het CCJOB verbaast zich over het stilzwijgen van de politieke wereld, de MRAX en het merendeel van de media.
Het CCJOB betuigt zijn steun aan de familie en wenst Océane een spoedig herstel toe.

Advertentie

Maurice Sosnowski – Voorzitter