Wie weet meer over zeldzame foto over Jodendeportatie ?

Wie herkent iets of iemand op deze foto? Dat is de vraag die Herman Van Goethem, historicus en curator van het nieuwe Holocaustmuseum in Mechelen via de media wereldkundig maakt. Het is een van de zeldzame foto’s van de Jodendeportatie in ons land die onlangs terug is opgedoken. De foto dateert van 8 augustus 1942.

Van Goethem is dus zeker dat deze foto de deportatie van Belgische Joden documenteert, zo is de Jodenster die iemand draagt een Belgische Jodenster en komt de foto uit een gerechtsdossier. Maar de professor kon tot op heden niet achterhalen waar de foto genomen werd en roept daarvoor de hulp van het publiek in.

Het enige duidelijke herkenningspunt op deze foto is het manshoge hek op de achtergrond. Als iemand weet waar dit hek zich bevindt of indien het werd afgebroken waar het zich vroeger bevond kan hij dat altijd laten weten aan: de Kazerne Dossin Sint-Katelijnestraat 139 (tijdelijk adres) B-2800 Mechelen Telefoon: 015/29 06 60 Mailen kan  ook naar: info@kazernedossin.eu

Lezer Eric Verplanke  stuurde een email naar onze redactie om te laten weten dat prof. Vangoethem deze morgen ook tekst en uitleg kwam geven op de VRT radio. De uitzending kan u hieronder beluisteren. 

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2011/11/deportatie.mp3]