Antisemitische gevoelens komen aan de oppervlakte op Belgische voetbalforum

Op de website, voetbalkrant.com, een belangrijke Belgische sportwebsite,  met 400.000 paginaviews per dag, staan sinds deze ochtend bijzonder antisemitische hatelijkheden te lezen. Deze commentaren werden gepost door geregistreerde bezoekers die zich van schuilnamen bedienen.

Als men een eerste keer over kankerjoden begint probeert een andere bezoeker de zaak  in te tomen en schrijft:  “Ik weet dat je het niet tegen echte joden bedoeld(maar tegen Ajaxfans) maar zulke woorden horen niet thuis op een voetbalforum” luidt het een eerste keer: “Toch wel hoor , ik haat alles wat joods is of ermee dweept dus natuurlijk zeer zeker ook die ‘echte’ joden met hun leugens over een zogenaamde holocaust enz maar ja dat heeft wrs niet veel meer te maken met voetbal. Maar ik ben anti joden for life! Smerige stinkende lookvreters en bende pedofielen zijn het , daarom lijken ze allemaal zo op elkaar die torarukkers” !

Dit soort uitspraken wordt ook herhaald bij volgende postings. (Zie screenshot) De moderatoren van de website laten de antisemitische hatelijkheden gewoon op hun website staan. U kan de forumdiscussie  in kwestie hier vinden.

Het fenomeen om antisemitische hatelijkheden te scanderen teistert al langer dan vandaag de Europese voetbalvelden. Waarschijnlijk is deze verwerpelijke praktijk in ons land komen overwaaien vanuit het voetbalstadion van Ajax, de meest bekende Nederlandse voetbalclub. Ajax stond bekend stond omwille van een aantal Joodse spelers en bestuursleden maar  vooral door het grote aantal Joodse supporters (voor WOII) waardoor het Ajax-elftal van andere clubs de bijnaam “de Joden” kreeg. Daar waar Nederlandse supporters er op wijzen dat hun “Jodengebrul”  niet antisemitisch geïnspireerd is, wat overigens  een bedenkelijke uitleg is, is dit bij deze uitlatingen zonder de minste twijfel wel het geval.

Advertentie

Eli Ringer van het Forum der Joodse Organisaties (FJO) is op de hoogte van deze feiten en liet weten een klacht over te maken aan het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.