André Gantman over David Susskind

Naar aanleiding van het overlijden van David Susskind op 86 jarige leeftijd vorige donderdag sprak presentator Xavier Taveirne (VRT radio1) met de Antwerpse auteur en jurist André Gantman.

“David  Susskind was ongetwijfeld een van de bekendste figuren uit de Joodse gemeenschap in ons land, en heeft er een opmerkelijk leven opzitten. Zo hielp hij met de emigratie van Russische Joden uit de voormalige Sovjet-Unie, en speelde hij een actieve rol in het vredesproces tussen Joden en Palestijnen”.

De Antwerpse auteur en jurist  Gantman ontmoette David Susskind voor het eerst tijdens zijn studententijd aan de VUB, bijna veertig jaar geleden, en werd door hem nauw betrokken bij een aantal van zijn activiteiten. Gantman  besteedde ook aandacht aan het werk en leven van Susskind in zijn boek Jood zijn is een avontuur dat in 2008 verscheen bij uitgeverij Pelckmans.

U kan het gesprek hieronder beluisteren

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2011/11/agds.mp3]