#Israëlloves wint twitteroorlog

Anti-Israëlactivisten en hun aanhangers hebben een nieuwe actievorm gevonden via het nieuwe internetmedium Twitter waar ze met een vloed aan tweets laten weten dat de Joodse staat een van de meest geweldadige en haatdragende landen ter wereld is.

De nieuwe hashtag #Israelhates is in enkele dagen tijd bijzonder trendy en populair geworden. (Een hashtag is een sleutelwoord om een bepaald onderwerp op Twitter aan te duiden nvdr)

Op 5 december stond de #Israelhates hashtag al op nummer 2 in de wereldranglijst en in Engeland op nummer 3. Naast de bekende “boycott Israël” en “Gaza is een concentratiekamp” mantra’s zijn er veel antisemitische tweets te lezen en het aantal tweets dat het obsessieve karakter van hun bedenkers toont is niet bij te houden.

Naast acties om de #Israelhates account door Twitter te laten sluiten werd er drie dagen geleden een #Israëlloves twitteraccount opgestart. #Israëlloves groeit tegen een onvoorstelbaar tempo en haalde na 24 uur al 0.02 % van alle tweets ter wereld. Meestal zijn de berichten eenvoudig zoals “Israël houdt van humus” soms zijn de tweets bijzonder sarcastisch, zoals deze: “Ik wens alle rechtvaardige mensen van  #israelhates een goed en democratisch leven in Syrië toe”.

De anti-Israëlactivisten die  de tegenactie zeer snel opmerkten komen ook daar haat spuien. Eén van de eerste tweets die Avi Mayer, de initiatiefnemer van #Israëlloves, van een “pro-Palestijnse vredesactivist” ontving luidt: “Ik hoop dat je omkomt bij een auto-ongeval waarbij je wagen in vuur vliegt terwijl je vrouw aan het bevallen is”.

Advertentie