Emmanuel Pahud en Yefim Bronfman in concert


Emmanuel Pahud wordt beschouwd als een van de beste fluitspelers van zijn generatie.  Samen met de grote pianiovirtuoos  Yefim Bronfman treden beide musici voor de eerste keer in ons land op nu zaterdag 10 december om 19.00 uur in de Bruegelzaal van de Golf Club van Hulencourt in Vieux-Genappe (Waals Brabant)

Tickets voor dit uitzonderlijke concert zijn via het internet te verkrijgen

Yefim Bronfman werd geboren in Tachkent in Oezbekistan in 1958 maar is Amerikaans staatsburger sinds 1989. Hij groeide op in Rusland, tot hij met zijn familie emigreerde naar Israël in 1973. Dat jaar doet hij auditie voor Eugène Istomin en Zubin Mehta. In 1974 geeft de Amerikaans-Israëlische Culturele Stichting hem een beurs, en wordt hij opgemerkt door Isaac Stern. Daarna werkt hij in de Juilliard School, in het Marlboro en Curtis Institute met Rudolf Firkusny, Leon Fleisher en vooral Rudolf Serkin. Yefim Bronfman maakt zijn internationaaldebuut in 1975, op zeventienjarige leeftijd. Sinds die datum nodigen de grote namen hem regelmatig uit: de orkesten van New York, Los Angeles, Cleveland, Chicago, Philadelphie, Washington, Pittsburgh, Saint Louis, Boston, Berlijn, Wenen, Londen, Montréal, Parijs, NHK… gedirigeerd door D. Barenboïm, C. Dutoit, C. von Dohnanyi, C. Eschenbach, K. Masur, L. Maazel, Jansons, Y. Temirkanov, V.Gergiev…

In 1991 geeft hij enkele kamermuziekconcerten met Isaac Stern in Rusland. Dit is zijn eerste publieke optreden in dit land sinds hij op vijftien jaar naar Israël emigreerde. Hetzelfde jaar krijgt hij de prestigieuze Avery Fisher Prize, een van de hoogste erkenningen voor Amerikaanse muzikanten. Als artiest bij Sony BMG speelt Yefim Bronfman regelmatig met Yo-Yo Ma, Joshua Bell en Lynn Harrel, met andere gerenommeerde solisten, en met de kwartetten Guarnieri, Juilliard, Emerson, Cleveland en Fine Arts. Hij zal ook meedoen met de concerten voor de vieringvan de zeventigste verjaardag van het Israel Philharmonic, met Zubin Mehta en Valery Gergiev als dirigent.

Zat 10.12.2011  Zaal Bruegel Hulencourt Golf Club

Advertentie