Brand in gebouw met veel Joodse inwoners [video]

Maandagmiddag omstreeks 14u ontstond brand in een appartement op de 2e verdieping van een gebouw in de Nerviërsstraat. Gelukkig was de brandweer zeer snel ter plaatse. Een persoon was op het dak gevlucht, een dame zou aan de achterzijde op een balkon gevlucht zijn, vanwaar de brandweer haar kon redden. Zij liep een rookvergiftiging op. De brand zelf was snel omschreven, maar omdat er veel inboedel in het appartement en de andere kamers lag, diende er heel wat nageblust te worden. (tekst: Yoni Proost, 112 Antwerpen – video: Shloimi Bodner)

In het appartement, eigendom van Joodse mensen lagen ook heilige Torarollen. Deze raakten ernstig beschadigd door de brand. Vrijwilligers van de joodse gemeenschap verzamelden alle thorarollen weer. Ook een team van de Antwerpse Joodse hulpdienst Hatzoloh kwam ter plaatse. Omdat de hele inboedel uit het appartement verwijderd diende te worden, werd een open container van de stad Antwerpen ter plaatse gebracht. Door de brand was de Nerviersstraat een hele tijd afgesloten voor alle verkeer.