Terry Davids, directeur van Joods Actueel, over Joodse extremisten in Israël

De religieuze spanning in Israël loopt op nadat ultraorthodoxe Joden een achtjarig meisje hebben bespuwd omdat ze “niet zedig genoeg gekleed was”. Moeten we in Antwerpen ook vrezen voor zulke incidenten? vraagt de Gazet van Antwerpen zich af na de commotie die door het agressieve gedrag van ultraorthodoxe Joden in Israël ontstond.

Het antwoord is nee, zegt Terry Davids van het magazine Joods Actueel. “De ultraorthodoxe joden die dit extremisme prediken, gaan rechtstreeks in tegen de geest van het joodse geloof. Een religieuze Jood praktiseert zijn geloof zonder het aan iemand anders op te leggen. Deze extremisten zijn gespuis, ik noem ze de Taliban van het jodendom.”

Het artikel dat in Gazet van Antwerpen en in het Belang van Limburg verscheen kan u hier volledig lezen