Brusselse boekhandel verbindt kerstmis en chanoeka

Het is niet moeilijk om het chanoekafeest te verbinden met het kerstfeest, ze hebben namelijk alle twee iets met licht. Dit jaar vielen de feesten ook samen in dezelfde week.

Boekhandel Filigranes, een van de bekendste Brusselse boekhandels op de Kunstlaan  wist dit feit op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. De Joodse uitbater van deze zaak blokletterde voor alle klanten en de duizenden voorbijgangers “Happy Chrisnuka” op de etalages van de winkel, hetgeen een glimlach op het gezicht van menig klant en voorbijganger toverde.

Het Joodse feest, met de menora kandelaar, herdenkt dat na de verwoesting van de tempel één kannetje olie genoeg was om de kandelaar een hele week te doen branden terwijl er niet meer olie was dan voor één dag.