De Witte richting uitgang Racismecentrum, hoofdredacteur Freilich bekijkt ingang

Walter Pauli bevestigt vandaag (10/01/) met zijn artikel “De Witte richting uitgang Racismecentrum” in Knack dat er inderdaad meer aan de hand met het niet verlengde mandaat  van Jozef De Witte als directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Dat mandaat verviel op oudejaarsdag vorig jaar.  Daarmee bevestigt Pauli deels de oorspronkelijk stelling van onze redactie die vorige week  bekend maakte dat het Centrum effectief zonder directeur zit.

Pauli schrijft hierover ondermeer :  “Volgende week legt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) een nota voor aan de ministerraad waarin ze een ‘open kandidatuurstelling’ voor de functie van Jozef De Witte voorstelt. ‘Maar De Witte zelf mag zich natuurlijk ook kandidaat stellen’, zegt woordvoerder Lieselot Bleyenberg.

(Het volledige Knackartikel kan u hier lezen)

Verschillende personen waaronder vrijwel alle redactiemedewerkers en journalisten van Joods Actueel dringen er ondertussen bij hoofdredacteur Michael Freilich op aan om zich voor deze functie kandidaat te stellen. Freilich zelf liet weten dat hij de kandidatuurstelling wel kon overwegen maar houdt zijn antwoord nog  in beraad. “En het is sowieso wachten op de definitieve openstelling van deze functie”, aldus Freilich.