Belgische zangeres Lara Fabian zegt uit schrik optredens in Libanon af

De 42-jarige Belgische zangeres Lara Fabian wordt dermate bedreigd door Libanese anti-Israëlactivisten dat ze afziet van haar geplande concerten in Libanon volgende maand. Lara Fabian is de artiestennaam van Lara Crokaert die in Etterbeek geboren werd (1970), haar vader is Vlaming. Fabian bouwde vanaf haar 15de levensjaar een indrukwekkende internationale carrière uit.

Reden voor de bedreigingen waarmee de zangeres krijgt af te rekenen is het feit dat ze twee jaar geleden in Parijs zong ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de staat Israël, bezwarende omstandigheid was dat ze in het Hebreeuws zong. Het feit dat de zangeres aan het einde van haar optreden ook nog eens “Israël I love you” riep, is in de ogen van de geobsedeerde boycotbeweging volkomen onvergefelijk. De Libanese autoriteiten zijn gezwicht voor de druk van de anti-Israëlactivisten die zich geruggensteund weten door de Hezbollah.

De zangeres schrijft hierover op haar facebookpagina op een songachtige manier haar ongezouten mening neer:

I won’t sing under the threats I’m victim of…
I don’t want to deal with Hatred …
I believe in tolerance, generosity and truth.
I LIVE and LOVE.
I won’t sing under the threats I’m victim of…
I don’t want to deal with Hatred …
I believe in tolerance, generosity and truth.
I LIVE and LOVE.

Lara Fabian hoort thuis in de artiestenlijst van best verkopende Belgische zangeressen. Haar albums gingen in Frankrijk al meer dan 7 miljoen keren over de toonbank. Wereldwijd haalde ze een verkoop van 15 miljoen exemplaren. In Vlaanderen is ze bekend van haar optredens tijdens de Night of the Proms in Antwerpen.