Israëlische Amerikaan is eigenaar van gekapseisde cruiseschip


Micky Arison is de Israëlisch-Amerikaanse CEO en voorzitter van de maatschappij die de cruise-line uitbaat waarvan de Costa Concordia op de klippen liep voor de Italiaanse kust.
Arison die tevens de basketbalploeg Miami Heat beheert is hoofd van de Carnival Corporation waarvan Costa Cruises een onderaanneming is.

Arison, 62 jaar, is de zoon van wijlen Ted Arison, stichter van de Carnival Corporation. Op de Forbes-lijst der rijksten van deze planeet staat hij op nummer 169 met een bezit dat op 5,9 miljard dollar wordt geschat. Het luxueuze cruiseschip Costa Concordia liep vast op een rots nabij het eiland Giglio voor de kust van Italië. Er kwam een gat in de romp waardoor het schip kapseisde. Zes opvarenden kwamen om en vijftien bleken vermist. Het schip had 4.200 passagiers en bemanningsleden aan boord.

In een verklaring zei Arison dat hij “diepbedroefd” was door de ramp, aldus de Wall Street Journal.