Kwelgeest van de N-VA, Bas Luyten, als aanhanger van Adolf Hitler

Bas Luyten

Bas Luyten, de kwelgeest van de N-VA, heeft iets tegen Joden. Dat zegt hij letterlijk in enkele schokkende Facebook commentaren. Joods Actueel heeft vandaag vernomen dat hiervoor in december reeds een klacht werd ingediend bij het Centrum Gelijke Kansen. Dat oordeelde dat er genoeg reden was om een onderzoek te openen. “Wij hebben deze feiten geregistreerd en uit onze eerste analyse blijkt dat er mogelijk sprake is van een inbreuk op de Negationismewet. Het dossier wordt verder opgevolgd”, aldus diensthoofd Michiel Bonte in een reactie.

Bas Luyten is een ex-lid van de N-VA. Hij was een tijdje voorzitter van de jongerenbeweging maar werd uit de partij gezet samen met Kim Geybels toen het duo in Thailand op drugs betrapt werd.

Ik geef het gerust toe

Op Facebook gaat Bas Luyten, die misnoegd is vanwege de situatie in het Midden-Oosten, fel tekeer tegen de Joden. In een repliek aan Groen! parlementslid Luckas Van der Taelen schrijft Luyten: “Ik geef gerust toe dat ik met de dag meer en meer problemen krijg met de gehele Joodse gemeenschap”. Maar vooral schokkend is wanneer Luyten de Jodenuitroeing een goede zaak lijkt te vinden en het zich beklaagt dat Hitler niet alle Joden heeft vermoord. Letterlijk “Hitler had zijn werk beter afgemaakt”. En als commentaar op het nieuws dat onze hoofdredacteur, Michael Freilich, zich kandidaat stelde om het Centrum Gelijke Kansen te leiden schreef Luyten vorige week: “Hier komt de joodse Gestapo”.

 

Advertentie

 

 

 

Michael Freilich reageert: “Dit getuigt van het meest walgelijke antisemitisme. Gelukkig bestaan er wetten tegen dergelijke uitspraken. Nog een geluk dat de N-VA deze man uit de partij heeft gegooid, dergelijk sujet verdient geen enkele plaats op het publiek toneel.”

Bas Luyten kwam vorige week in het nieuws nadat verschillende N-VA’ers hem aanwezen als de bron voor de gelekte e-mails die Vlaams minister van begroting Muyters in een slecht daglicht stelden.