Publicatie van e-mail communicatie in zaak Dewereldmorgen

Na de verdachtmakingen aan het adres van deze redactie heeft Joods Actueel besloten een kopie van de e-mail van de Vlaamse overheid publiek te maken. Dit bericht was de bron voor ons artikel waarin we wezen dat de linkse website, dewereldmorgen.be, op de vingers werd getikt voor anti-Joodse commentaren.

Dewereldmorgen.be meldt vandaag dat Joods Actueel deze informatie zomaar heeft verzonnen: “Het klinkt overtuigend, alleen heeft Joods Actueel het verhaal uit de duim gezogen”, lezen we daar.

Om die reden heeft de redactie het besluit genomen om de e-mail communicatie waarover wij beschikken publiek te maken. De auteur is mevrouw Sara Beernaert, adjunct directeur bij het Vlaams agentschap Jeugd en Cultuur.

Zoals wij gisteren schreven: “Na onderzoek is de redactie van mening dat het oorspronkelijk artikel gebaseerd was op concrete informatie en derhalve correcte informatie verschafte. Wij staan tevens achter het besluit dat anti-Joodse teksten al te vaak worden toegelaten door de censor terwijl pro-Israëlische reacties vaak snel worden verwijderd. Dat stemt tot nadenken, zeker voor een website die zich antiracistisch noemt.”

Advertentie

De redactie wil op deze polemiek niet verder ingaan en ziet deze zaak nu als gesloten.