Slachting in Syrië duurt voort – linkse ngo’s tegen militaire steun aan Syrische bevolking

Vandaag werd de Britse journaliste Marie Colvin vermoord in Syrië, haar laatste verslag op CNN was hartverscheurend:

Zoals eerder aangekaart houden de Vlaamse ngo’s zich opvallend stil bij al dit bloedvergieten. Op de website van 11.be lezen we vooral hoe de linkse ngo’s niet willen dat het Westen de Syrische burgers bewapent en verdedigt. Lees hier:

De redactie herhaalt hier wat we vorige week schreven over deze situatie:
Ga even kijken op de website van Intal, Broederlijk Delen en anderen zoals het ACW en de ABVV en je zult er haast niets over lezen, meer nog op de website van vrede vzw schrijft Ludo De Brabander zelfs dit: “er wordt duidelijk hard opgetreden tegen de oppositie, maar niet op een schaal zoals je dat soms leest in bepaalde media…” Totaal anders ging het er aan toe wanneer Israël verwikkeld zat in een oorlog met Hezbollah en Hamas – daar vielen voor alle duidelijkheid 10 keer minder burgerslachtoffers dan in Syrië.

Michael Freilich: “Het is duidelijk, voor deze ngo’s is Arabisch bloed goedkoop, het heeft geen waarde. Waarom zie je ze dan wel plots ageren in de oorlog tegen Hamas en Hezbollah? Simpel, want wat telt is kost was kost Israël aanvallen, zwart maken en oproepen tot economische en andere sancties tegen dat land. Anti-zionisme met een antisemitische inslag? Ik kan het in ieder geval moeilijk anders uitleggen. Bij de Gaza oorlog luidde het bij deze organisaties als volgt:“Stop de slachting in Gaza, Stop de straffeloosheid, Opschorting van de akkoorden EU-Israël!” Nu hoor je bijna niets.

Ik vraag dan ook dringend dat de miljoenen euro’s financiële steun aan deze organisaties wordt herbekeken en dat het geld in de plaats daarvan wordt overgemaakt aan slachtofferhulp in Syrië. En aangezien niemand het doet, lanceer ik hierbij dan ook een oproep aan de ngo’s om volgende week te gaan protesteren voor de Syrische ambassade in Brussel. Want wat nu telt is hier geen vetes uitvechten met anti-Israëlische organisaties maar steun genereren voor de Syrische bevolking.”