Netanyahu in Washington: Israël kan niet lang meer wachten

Netanyahu werd hartelijk onthaald. Foto: Amos Ben Gershom/GPO

“Diplomatie en sancties konden het nucleair programma van Iran niet stoppen en Israël kan niet lang meer wachten”, aldus Benjamin Netanyahu, de eerste minister van Israël tijdens zijn toespraak voor AIPAC, de pro-Israël beweging in Washington.

“We hebben gewacht op de resultaten van diplomatiek werk, we hebben gewacht op de resultaten van economische sancties, we kunnen niet blijven wachten. Als eerste minister zal ik nooit toestaan dat mijn volk moet leven met de dreiging van massavernietiging”, voegde hij er aan toe.

In Israël is er grote bezorgdheid dat Iran nucleaire raketten kan richten op hun land en het zo volledig van de kaart vegen.

“Ik waardeer de recente inspanningen van president Obama om nog krachtdadigere sancties op te leggen aan Iran. Deze sancties doen pijn aan Iran’s economie, maar jammer genoeg blijft hun nucleair programma verdergaaan”.

De toespraak van Netanyahu kwam er nadat hij eerder een ontmoeting had met president Obama. Obama had daarbij gezegd dat de “deur nog op een kier staat voor een diplomatieke oplossing”.

Advertentie

Steeds meer politieke leiders in Israël spreken zich openlijk uit voor een militaire interventie om het atoomprogramma van Iran te stoppen. Obama en zijn raadgevers stellen alles in het werk om Israël te overtuigen meer tijd te geven aan de door de Verenigde Staten geleide inspanningen om Iran te isoleren.

U kan de volledige toespraak herbekijken via volgende link.