Minister Joelle Milquet wil verhoogde waakzaamheid Joodse scholen in ons land na aanslag Toulouse

Vice-Eerste minister en Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke kansen Joëlle Milquet laat in een persbericht weten dat ze vol afschuw en emotie heeft kennis genomen van de gruwelijke feiten die zich deze morgen voorgedaan hebben in Toulouse aan een joodse school. Ze veroordeelt deze verschrikkelijke actie sterk. Haar gedachten gaan naar de slachtoffers, de gewonden en hun families.

“De redenen voor deze afgrijselijke actie is nog niet bekend. Toch heeft de minister onmiddellijk  aan de verschillende veiligheidsdiensten een analyse van de actuele situatie in België gevraagd. Ook op basis van de contacten met de Franse autoriteiten heeft ze via het Crisiscentrum alle betrokken politiediensten herinnert aan het bestaande verhoogd dreigingsniveau en de “versterkte waakzaamheid” voor de belangen van de joodse gemeenschap. Uit voorzorg heeft ze een bijzondere sensibilisering en waakzaamheid gevraagd aan de politiediensten, bovenop de veiligheidsmaatregelen, vooral ten aanzien van joodse onderwijsinstellingen” aldus het persbericht.

Radio 2  sprak naar aanleiding van deze medeling met hoofdredacteur Michael Freilich over de extra beveiliging van Joodse scholen in het Antwerpse. Hieronder kan u het interview beluisteren:

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2012/03/mfra.mp3]